Så här rengör du ditt infraröda bastufilt på bästa sätt

Ett infrarött bastufilt är en fantastisk investering för att uppnå en avkopplande bastuupplevelse hemma. Men precis som med alla typer av tjänster och produkter kräver det underhåll för att fungera som det ska. Det är viktigt att rengöra ditt infraröda bastufilt regelbundet för att säkerställa att effektiviteten och hygienfaktorn bevaras. Men hur ska man göra det?

För att rengöra ditt infraröda bastufilt på bästa sätt behöver du först och främst stänga av filtet och vänta tills den svalnar helt. Det innebär att du inte ska koppla bort den och vänta i några minuter. Vi pratar om några timmar för att säkerställa en optimal rengöring! När filtet har svalnat helt kan du börja rengöra den med en myk trasa.

Använd en trasa fuktad med en lätt rengöringsmedel för att torka rent det infraröda bastufilten. Se till att inte använda en för kraftig rengöringsmedel så du inte riskerar att skada filtens oberörda yta. Ett tips är att alltid läsa instruktionsboken som medföljer för att vara säker på vilka produkter som kan användas för rengöring.

Du kanske tror att ett rengöringsmedel är det enda alternativet för att hålla din infraröda bastufilt ren. Men det finns ett annat sätt att rengöra filtet på ett mer naturligt sätt. Strö lite bikarbonat på filten och borsta sedan av den med en mjuk borste eller trasa. Bikarbonat är ett utmärkt alternativ som kan upprätthålla filten på ett säkert och naturligt sätt.

Se till att rengöra både fram- och baksidan av den infraröda bastufiltet för att få bort all smuts och bakterier. Eftersom filtet inte ska tvättas i maskin är det viktigt att man är försiktig när man rengör. Om du ser att det finns envisa fläckar som inte går bort kan du använda lite vinäger eller citronjuice. Det är dock viktigt att torka bort resterna av vinäger eller citronjuice med en torr, mjuk trasa efteråt.

Att rengöra ditt infraröda bastufilt kan verka besvärligt och krävande, men det är viktigt för både effektiviteten och hydienfaktorn. Använd en mjuk trasa och ett mildare rengöringsmedel eller bikarbonat för rengöringen. Tänk bara på att inte skada den ömtåliga ytan med för starka ingredienser och följ instruktionerna i boken som medföljer. Genom att följa dessa enkla steg kan du njuta av en effektiv, ren och avkopplande infraröd bastufilt i många år framöver.

Written by